fbpx
Mässan Personal & Chef

Det moderna ledarskapet – hur ser framtiden ut?

PQM Systems ställde ut på mässan Personal & Chef i Göteborg förra veckan. Det var ett bra sätt att få träffa nya kontakter från företag och offentlig sektor. Vi presenterade vår unika webbaserade process för uppföljning av personal.

Personal & Chef är Västsveriges största HR och ledarskapsevent. Nu var mässan tillbaka i Göteborg när mötesplatsen flyttade in på Åbymässan den 9 & 10 oktober 2019. Det blev två dagar fyllda med kompetensutveckling, trender och inspiration med fokus på människa, kultur & ledarskap.

Många bra föreläsare fyllde de två dagarna, till exempel Anna Kindberg Batra och Christer Ohlsson.

Vi ser att fokuset kring hur man ska smartare använda sina viktigaste resurser, personalen, är väldigt aktuell. Många av föreläsningarna handlade om verktyg och forskning kring organisationer, utveckling och innovation, psykosocial hälsa. Ämnen som för oss svarar till det vi levererar i PQM Systems.

Process för uppföljning av personal

Det finns många leverantörer av testverktyg som hjälper ledare med att ta reda på hur personalen mår och vilka områden i företaget som behöver utvecklas. Det var även många företag på mässan som erbjöd utbildningsinsatser och coaching för ledare i sina roller.

Några spaningar vi tog med oss:

  1. Vår process är viktig. Vi visade på vikten av att implementera ett helt arbetssätt med både rutiner och kunskap i ledarskapet. Se till att alla jobbar med samma ramverk inom organisationen.
  2. Många börjar se förbi de traditionella medarbetarundersökningarna. Hur kan man arbeta på ett mer kontinuerligt sätt som ger bättre resultat?
  3. Tester i all ära, men det är görandet som är det viktiga. Ledare behöver verktyg och kunskap i att omvandla testresultat till konkreta planer och mål.
  4. En plattform som vår, där organisationen får eget ägarskap över process och kunskap är rätt väg att gå. Vi ska vidareutveckla våra digitala hjälpmedel och kunskapsbank.

Vi hade en presentationsfilm som gick i vår monter under mässan.

/Markus Sulkupuro

Adress

Nohabgatan 14 – plan 2, 461 53 Trollhättan


Skicka ett mail

info@pqmsystems.com


Ring

+46 70-270 57 66